Hva skal "bydelen" hete?

TEFT inviterer til navnekonkurranse for fremtidens "Fiskerifagskola".

https://www.youtube.com/embed/BV8CmPInki0

Hva skal «bydelen» hete?

Fiskerifagskolen? Fiskerifagskola? Gravdal panorama? Eller noe helt annet? Nå inviterer TEFT til navnekonkurranse for Lofotens nyeste "bydel".

- Fiskerifagskola, som den oftest omtales som lokalt, har en lang og stolt historie på Gravdal. Når den nå står tom har vi foreløpig valgt å videreføre det lokale navnet på vårt utviklingsprosjekt. Men nå ønsker vi innspill fra lokalbefolkningen på hva området bør hete i fremtiden. Er det riktig å kalle det Fiskerifagskola, eller bør området få et nytt navn, spør Torbjørn H. Pedersen, Daglig leder i TEFT-gruppen.

Da skolebygget ble tatt i bruk i 1963 huset det Statens Fiskerifagskole. Senere har skolen båret navnene Gravdal videregående skole (1976-1986) og Nordland Fiskerifagskole (1986-2007). De siste årene var skolen underlagt Vest-Lofoten Videregående skole som egen avdeling.

- Vi har valgt å involvere bredt når vi planlegger hvordan området skal se ut i fremtiden. Da er det naturlig å be om innspill også på navnevalg. Vi tror det beste forslaget har et godt fotfeste i områdets historie, samtidig som det peker fremover mot nye tider for Gravdal, sier han.

Og den som kommer opp med det beste forslaget får ikke bare æren av å navngi det som skal bli en sentral del av Gravdals fremtid. 

- Den som kommer opp med forslaget vi velger å gå for vil motta gavekort på en middag for to hos Lofoten Food Studio som takk, avslutter Torbjørn.